MENÜ

A piacgazdasági verseny körülményei között minden vállalkozás előtt ott lebeg a „válság.” A válság lehetőségét –sajnos- kiiktatni nem lehet, de a válsággal sok mindent lehet tenni.

A vállalkozások nehéz helyzetbe kerülése egyszerre von maga után jogi és gazdasági következményeket, ehhez pedig speciális eszközökre és szakemberekre van szükség.

A csőd elkerülése érdekében, lehetőleg minél előbb szükséges a vállalkozás fizetőképességének és jövedelmező működésének helyreállítása

Ehhez elengedhetetlenelsőként areorganizációra való alkalmasság feltárása, vagyis a reálisan kihasználható üzleti tartalékok vagy új innovációs lehetőségek megléte.

Feladat: a vállalkozás pénzügyi stabilizálása, valamint egy komplex diagnózis elkészítése, ezt követően  a reorganizáció megvalósítási programjának elkészítése.

Eszköz: cégminősítés

A vállalkozás általános és speciális gazdasági helyzetének feltárása és meghatározott szempontok szerinti megítélése

A vállalkozás működése és környezete meghatározza azokat a megközelítési szempontokat, amelyeket a minősítés konkrét vizsgálati módszereinek kialakításakor figyelembe kell venni.

Ennek keretében vizsgáljuk:

-működéssel, gazdálkodással kapcsolatos folyamatok alakulását, valamint meghatározzuk a célok eléréséhez szükséges személyi – műszaki – gazdasági – pénzügyi – szervezési – szervezeti feltételeket és a meghozandó intézkedéseket,  az erőforrások optimalizálását.

 Cél.: a vállalkozás megmentése, gazdálkodásának helyreállítása

Asztali nézet